Wie ben ik?

Maik Steenkamp
Als sporter heb ik altijd geprobeerd het hoogst haalbare te presenteren, in mijn jonge jaren in de zwemsport en tegenwoordig steeds meer tijdens de Triathlon en Ironman, gecombineerd met Marathon uitdagingen. Tot en met mijn 18e op nationaale niveau NK's gezwommen bij de Junioren (13-16jr) en Jeugd (17-18jr).

In dezelfde periode met mijn studie Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV op het Gelders Mozaik in Arnhem) langzaam kennisgemaakt met het trainersvak. Na de start van mijn studie aan het in CIOS Arnhem, besloten om mij verder te gaan specialiseren in het trainerschap. Ten tijden van mijn opleiding Sportmanagement niveau 4 diverse trainersopleidingen behaald en afgerond.

Zwemtrainer 3
Loop-/ Conditietrainer A
Fitness Instructeur A
Fitness Instructeur B

Via Mark Faber de kans gekregen om diverse trainingsweken mee te gaan met de Paralympische zwemploeg, wat een zeer waardevolle herinnering heeft opgeleverd voor mij als trainer, met o.a. trainingsstage naar het Franse Vittel. Daarnaast in verschillende functies voor de KNZB, LEN (Europese Zwembond) en IPC (Internationaal Paralympische Comitie) diverse race-analyse functie bekleed. Uiteindelijk met een ploeg hebben we ook analyse in het schaatsen geintroduceert, in het seizoen 2010-2011 bij de TVM Schaatsploeg. Deze periode heeft mij gefacineerd, met oog voor de technische uitvoering van beweging van sporters.

Sinds 2012 zelf actief als triathleet, en probeer mijn eigen ervaringen te gebruiken als inspiratie voor de atleten die ik begeleid. Met uiteindelijk het doel finishen op de maginsche Ironman afstand, met de bekende woorden op de finishlijn "You are an Ironman", een ongelofelijke ervaring in Zurich!


Prestaties:

9x Long Distance triathlon finish, 226km triathlon race (5x Ironman & 4x Almere)
PR: 10.40.28 (2015, Ironman Klagenfurt)
3,8km Swim, 180,2km Bike, 42,2km Run
Erelijst:
2013: IM Zurich
2014: Almere
2015: IM Klagenfurt en Almere
2016: IM Maastricht en Almere
2017: IM Klagenfurt, IM Maastricht, Almere

13x Marathon finish, 42,2km Run (incl. 9x long distance triathlon)
PR: 3.14.18 (2016, Marathon Rotterdam)
Erelijst:
4x Challenge Almere (2014,2015,2016,2017)
3x Marathon Rotterdam (2012,2016,2017)
2x Ironman Klagenfurt (2015,2017)
2x Ironman Maastricht (2016,2017)
1x Ironman Zurich (2013)
1x Marathon Amsterdam (2016)

Daarnaast was het volbrengen van de Nijmeegse 4-daagse ook een lang gekoesterde wens, naast het lichamelijke aspect, ook behoorlijk mentale uitdaging. In 2015 het felbegreerde "vierdaagse kruisje" behaald.

Sportieve doelen zijn per individu verschillend, en dat maakt sport zo mooi. Elke prestatie is uniek, van zwemmen, hardlopen, 4-daagse, triathlon, Ironman, ongeacht de afstand. Stel je doelen niet langer uit, en ga er voor, samen met "Steenkamp Coaching & Sportshop" en "MijnSportAnalyse.COM".

Ga jij ook jou sportieve doelen realiseren? Neem contact!
 

 

Jeroen Reintjes
Aan mijn ervaringen als prestatief sporter heb ik heel wat nu ik, Jeroen Reintjes, als personal trainer en trainer-coach anderen help richting hun doelen. Het beste uit jezelf halen op de momenten dat het moet, dat is een vak op zich. Daar ben je als atleet constant mee bezig. Nu ik als coach te werk ga, probeer ik mijn sporters ook optimaal voor te bereiden op hun doel(en).

Zelf begon ik op mijn zestiende echt serieus met hardlopen, nadat ik altijd voetbalde en het lopen steeds beter bleek te gaan. Ik maakte toen de keus voor het hardlopen, waarna ik de aansluiting maakte bij de nationale junioren top.

Door aan wedstrijden mee te doen op de weg, baan en in het veld, was ik op een breed vlak actief en daarnaast maakte ik ook nog een tijd deel uit van de Nederlandse duathlon selectie. Het trainersvak trok me uiteindelijk nog meer en met de prioriteit die ik daarbij op mijn studie heb gelegd, probeer ik nu ook verder te groeien.

Van opleiding naar werk

Via eerst de VMBO kaderopleiding Sport Dienstverlening & Veiligheid en vervolgens het CIOS, ben ik naar de HAN gegaan. Daar heb ik begin 2015 de HBO bacheleropleiding Sport, Gezondheid & Management in het expertiseteam 'talent' met succes afgerond. Met de juiste diploma's op zak wil ik nu ook u graag helpen.

In de praktijk komt het erop neer dat ik nu op veel gebieden actief ben. Daarbij ben ik onder meer werkzaam voor voetbalclub FC Twente, waar ik mij ook bezighoud met looptrainingen. 

Voor iedereen

Of je nu begint met sporten of als prestatief atleet de beste wil zijn, ik ben er voor jou. Ik bied dan ook een flink aantal mogelijkheden aan. Zo geef ik onder meer personal (loop)training, trainingen en clinics aan groepen, conditietrainingen met periodisering en kan ik zorg dragen voor trainingsschema's. Tevens heb ik een eigen core stability programma en bied ik onder meer de Dò-In Run Cursus aan. Wat je ook zoekt; Gaan we de volgende uitdaging samen aan?